BMW Berlin marathon - Berlin - Löpning, Tävling: 42,2 km | 2:50:12 | 4:02 min/km
1981 • Sundsvall

BMW Berlin marathon - Berlin

Söndag 26 september 2021 13:26

Löpning - Tävling
Redigera, kopiera, exportera med mera
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Fyfan vad najs att dom stora loppen är tillbaka, nästan lite historiskt å få vara med i den första stora stadsmaran sen världen gick in i lockdown. 25 000 löpare och en jävla massa publik och det kändes nästan som vanligt bortsett från munskydden man var tvungen att ha.

Målet har ju vart å ta mig ner mot åtminstone 2.42 vilket jag tror finns i kroppen men tyvärr levererade Berlin högsommarvärme just idag med strålande sol och säkert 25 grader i solen vilket man ju inte är van vid. Aldrig vart med om att det vart så här varmt i Berlin under marahelgen.

Bodde nära starten å var på plats en timme innan. Behövdes inga överdragskläder pga värmen så lämnade in hela klädpåsen å gick till starten i linne. Inte så trångt i Tiergarten som det brukar vara så fick till några hundrameter jogg iaf och några strides. I Tiergarten var det ju rätt svalt tack vare all skugga men när man hoppade in i startgruppen så fick man solen i fejan å kände direkt att det här kommer inte bli skönt.

Starten var nästan ännu mäktigare i år just för att det var så länge sen man fick uppleva trängseln innan och lukten av linnement, försökte njuta av att få uppleva allt det här igen. Några minuter innan start presenterades Bekele innan Alan Parsons Sirius drogs på, gåshud.

Starten i Berlin är ju för jävla bra när man startar långt fram, ingen trängsel som helst och breda gator så man kan hitta sitt tempo direkt. Bestämde mig för att öppna i planerad 3.50-fart och se hur länge det skulle hålla. Ganska direkt sprang jg förbi Shalane Flanagan vilket ju var hur stort som helst, hon ska ju springa alla majors nu i år på sub3 som pensionär.

Första femman flöt på okej även om jag kände att solen tog på krafterna. Försökte hålla mig i skuggan men det var ändå varmt. Passerade t5k på 19.10 nånting tror jag och insåg nog redn där att ansträngningen var för hög sett till farten. Strax före milen kom jag ikapp Fredrik Uhrbohm som var hare å skulle springa in på 2.45, just då kändes benen rätt bra så jag drog förbi istället för att lägga mig i rygg. Strax efter milen fick jg sånt brutalt håll från ingenstans, funderade på om jag skulle vara tvungn å stanna, gjorde för jävla ont men lyckades ändå hålla farten någorlunda och till slut lyckades jag få bort det genom att springa å trycka med hel handen på magen.

Vid 15k passeringen började jag inse att den här farten inte skulle hålla, kände mig extremt påverkad av värmen och drack 2-3 muggar vatten på varje station. Här drog jag ner på farten lite, slutade kolla klockan och gick bara på kånsla. Såg på officiella klockorna att jag nog hade höga 1.18 vid 20k och 1.23 på halvan och där nånstans insåg jag väl att PB var kört.

Mellan 20-30k hade jag en mental kamp mellan att bryta och bara köra på, det var ju PB som gällde. Ville börja gå rätt ofta här också. Fick lite ny energi vid 30k och därifrån började jag plocka lite folk också. Har ingen aning om vad km tiderna gick på för jag kollade bara officiella klockorna men det kändes som jag höll hyfsad fart iaf med ganska låg ansträngningsgrad.

Milen mellan 30-40 är min favoritsträcka, publiken på Kurfurstendam var magisk så där fick man mycket energi. Tröttnade lite strax innan 40k passeringen men då var det så kort kvar att det bara var å kötta. Såg på klockan att sub2.50 kanske, kanske skulle kunna gå men låg kvar i ungefär samma fart och bestämde mig för att trycka på efter Brandenburger Tor. Sista målrakan började jag spurta men såg på klockan att sub2.50 nog inte skulle gå ändå men otroligt skönt å passera mållinjen,

Bäst idag var ändå att få springa en stor mara igen och publiken, att det inte blev Pb känns faktiskt inte så surt, hade det vart 12 grder, duggregn å mulet så hade jag vart rejält missnöjd men nu blev det som det blev. Auf wiedersehn.
42,2   km
Distans
2:50:12
Tid
4:02   min/km
Snitt
Nike Alphafly Mango
Total distans: 89 km

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Axel Ragnar 2:28:47 3:32 m/km
2. Anders Larvia 2:50:12 4:02 m/km
3. Martin Larvia 3:02:01 4:19 m/km

Kommentarer

Stefan Åberg - 26 september 2021
Bra kämpat! Fan vad härligt att loppen är tillbaka!
Staffan Westberg - 26 september 2021
Otur att det blev så pass varmt, men förstår att det var en upplevelse ändå trots att du hade högre mål. Är det för varmt är det bara att inse att de snabba loppet/loppen får bli en annan dag. Bra kämpat Anders💪😁
Magnus Wik - 26 september 2021
Bra tävling, starkt 💪. Lite avundsjuk på dig att få springa dessa tävlingar.
Njut med bärs 🍻 även om det inte blev pers. Det är man alltid värd 🏅
Mathias Johansson - 26 september 2021
Otroligt bra löpt i den värmen! Stort grattis till detta, med tanke på dina pass senaste månaderna så har du tveklöst tiden i benen om bara förutsättningarna är rätt. Det kommer. Var blir nästa försök?
Julian Eliasson - 27 september 2021
Bra kämpat säger även jag! Det var en rätt bra tid, det gjorde det inte mindre jobbigt att springa i den värmen.
Ta några vilodagar nu och njut av loppet i helgen.
Anders Larvia - 28 september 2021
Tack hörrni. Vet inte vad som väntar härnäst, blir nog en stor mara i vår igen men funderar lite på nåt mindre lopp nu i höst, beror på hur snabbt kroppen återhämtar sig, känns dumt å ta säsongsvila redan nu
Julian Eliasson - 28 september 2021
Låter väl som en god plan. Vila i några dagar är nog bra men inte hela säsongen.