1970 • Tyresö

Tolvanloppet - Bromma

Lördag 21 maj 2022 12:30

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Då har man varit i Bromma och sprungit det trevliga men mycket backiga tolvanloppet. Kom femma totalt men fick kliva upp på pallen ändå eftersom jag segrade i M-50 klassen och för det belönades jag med 2 biobiljetter. Hade tänkt hålla igen inledningsvis men tyckte det kändes såpass bra att jag hängde med i täten inledningsvis och strax efter 1,2 km försökte jag t.o.m. göra ett ryck för att gå upp i ensam ledning då jag var sugen på att försöka vinna spurtpriset som var placerat vid 3 km men låg snart trea igen och vid 3 km låg jag 9-10 sekunder efter loppets etta och tvåa. Höll sedan tredjeplatsen ändå till ca 7 km men sedan fick jag betala för min ursinniga inledning när dom riktigt tuffa backarna kom och hade inget att svara när jag först blev passerad av en löpare och någon km senare av ytterligare en löpare.
Sprang sedans bara av loppet för att vara pigg till morgondagens sista långpass innan maran.

Givetvis dumt att dra på inledningsvis och därmed missa chansen att komma in som trea, det hade varit grymt skoj i ett såpass stort och tufft lopp som tolvanloppet men kände mig piggare än väntat och ville testa om det gick att utmana min bästa tid på tolvanloppet från 2016 som lyder på 43,20. Kände mig dock ändå nöjd och glad när jag vände hemmet mot Tyresö igen. Glömde förövrigt pulsbältet hemma idag så har tyvärr inga pulsvärden att redovisa idag.

Kommentarer

Jonas Konradsson - 21 maj 2022
Det låter bra att du kände dig pigg i början, formen är nog på g!
Staffan Westerdahl - 21 maj 2022
Hoppas det i alla fall, tyckte jag kände mig ovanligt stark där det var flakt men backarna tog kål på mig idag.
Staffan Westerdahl - 21 maj 2022
Glömde nämna att jag sprang med en flaska sportdryck hela loppet. Hade tänkt dricka upp den men det blev bara några klunkar oklart dock om det påverkade prestationen.
Jonas Ljung - 22 maj 2022
Grattis till 5:e platsen och den ganska överlägsna segern i M50!
Staffan Westerdahl - 22 maj 2022
Tack så mycket Jonas, ja det blev 2,26 minuter ner till Magnus Högfeldt som finns här på jogg. Såg att han är snabb som attans på skidor, hade 4,49 på årets Vasalopp inte så förvånande då att han sprang bra på tolvanloppet då skidåkare ofta är duktiga i just backar :)