Löpning Övrigt 17 inlägg 6435 visningar

Tränings/löpbloggar

1978 • Lindome
#1
16 augusti 2018 - 19:29
2 Gilla
Jag letar efter tränings/löpbloggar som är skrivna av vanliga motionärer. Har googlat runt ett tag, men hittar mest bara bloggar av folk som lever på sin träning, jobbar som PT osv. (och bloggar som inte längre är aktiva).

Nån som har tips?

Min högst opretentiösa blogg hittar ni på:
joggandesund.wordpress.com
1961 • Göteborg
#2
16 augusti 2018 kl 20:31
Gilla
Gammal tråd men några av bloggarna kanske är aktiva: https://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=14392

Och så finns ju bloggarna här på jogg, https://www.jogg.se/Bloggar/
1971 • Nykvarn
#3
17 augusti 2018 kl 14:26
3 Gilla
Oj vilken trip down memory lane :-)
Bloggar som företeelse börjar kännas ganska passé, tyvärr, tycker jag själv eftersom jag både bloggar fortfarande och uppskattar texter. Jag tror själv att t ex Instagram tagit över väldigt mycket, man vill konsumera bilder tillsammans med korta kärnfulla budskap snarare än långa texter numera.

Jag känner mig ibland som en "dinosaurie" som fortfarande skriver men inte alls lika ofta som för några år sedan, jag har en länklista på min blogg till andra löparbloggar skrivna av motionärer men även där är det inte så många som uppdateras längre.
https://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/
Carl Lernberg
1976 • Hässelby
#4
17 augusti 2018 kl 15:32
Gilla
Staffan, jag har t.o.m. kommenterat ditt senaste inlägg i bloggen :-)
1971 • Nykvarn
#5
17 augusti 2018 kl 16:06
Gilla
Där ser man Carl :) ja kommentarerna har minskat drastiskt de senaste åren i takt med att läsarna av bloggar blivit värre, svar kommer :)
1978 • Lindome
#6
17 augusti 2018 kl 21:44
Gilla
Erik: Tack. Har kollat på den tråden, men de flesta bloggar där är nu mera inte aktiva...

Jag gillar ju det skrivna ordet, och tycker lätt att instagram blir lite för ytligt. Kanske är jag också en dinosaurie då men... några måste väl finnas kvar?!!
1985 • Handen
#7
17 augusti 2018 kl 21:57
Gilla
https://trailrunningsweden.se/bloggar/

Här finns vi några stycken oxå :)
1972 • Trångsund
#8
17 augusti 2018 kl 22:27
Gilla
Min blogg får du gärna kolla på. Skriver ungefär ett inlägg i veckan om löpning, friluftsliv och all möjlig annan träning, blandat med lite div betraktelser och reflektioner.
https://mittliv-mittval.blogspot.com
Mille
1987 • knivsta
#9
18 augusti 2018 kl 06:26
Gilla
Håller med angående Instagram känns ofta på tok för ytligt och opersonligt för min smak. Så 31årig dinosaurie här! Uppskattar även jag en trevlig blogg eller dylikt :)
1991 • Norrköping
#10
4 januari 2021 kl 11:15
1 Gilla
Hej! Hur fungerar det med bloggar här på Jogg? Jag har hittat var jag skriver ett blogginlägg men är inte helt med på exakt var det hamnar. Så vitt jag kan se finns det ingen meny som heter "Bloggar" eller dylikt. Det jag hittar är "Nytt blogginlägg" och "Blogginställningar".
1979 • Enskede
#11
4 januari 2021 kl 18:07
Gilla
Blogginläggen ligger längst ned på startsidan. Under senaste inläggen i forumet.
Svealand
#12
24 december 2023 kl 21:38 Redigerad 24 december 2023 kl 22:00
Gilla
Bild uppladdad av Kalle Kula
Det verkar som att alla blogginlägg här på Jogg.se inte dyker upp på "Community start"-sidan. Jag antar att det sker någon slags filtrering av vilka blogginlägg som visas där, men hur funkar den i så fall?

Eller är det så att egna blogginlägg dyker upp på startsidan (då man klickar på "JOGG" bredvid logotypen), medans andras blogginlägg dyker upp på "Community start"-sidan?

Nu vet jag inte om det är så, men om inte blogginläggen man skriver visas för någon, så kan man ju lika gärna skicka texten till /dev/null ("svarta hålet" på programmerarslang). Alternativt vänta i evigheter på att någon ska råka söka på något ord som finns i blogginlägget.

Edit: Jag hittade möjligheten att "fronta" ett blogginlägg via blogginställningarna. Jag testade och effekten blev inte riktigt vad jag trodde skulle hända, men om ett tag kanske jag också blir kompis med bloggfunktionen och listar ut hur den fungerar. Försökte bland annat ändra på defaultbilden, men lyckades inte heller med det.
1979 • Oskarshamn
#13
27 december 2023 kl 15:12
5 Gilla
Är också en gammaldags dinosaurie som gärna följer bloggar, eller har följt, de bloggar jag läst finns liksom inte längre, och de har inte bara handlat om löpning... Lite sorgligt är det allt, en era är över.

Eftersom allt numera finns på Instagram har jag också hamnat där... på gott och ont

Tar mig friheten att kapa tråden lite och söker gärna tips på Instagram-konton att följa. Särskilt söker jag konton som inte är nedlusade av "betalda samarbeten", eller ännu värre, misstänkta betalda samarbeten som inte är märkta.

Gillar verkligen inte den sortens reklam, har svårt att ta något de skriver på allvar när man vet att den som skriver får betalt. Har i de lägena svårt att tro även på annat som skrivs...

Samtidigt vill man ju läsa om intressanta löpare, så jag följer en hel del ändå... Men som sagt, tacksam för tips!
1974 • Stockholm
#14
25 januari 2024 kl 12:10
1 Gilla
För mig är det en fullkomlig gåta var bloggarna hamnar. De som hamnar på startsidan tenderar att ligga kvar där i månader.
Och letar jag via community-sidan så är det begränsat hur många ggr jag kan trycka på "visa flera" - det går alltså inte att stega bakåt och hitta blogginlägg den vägen.
Just nu har dessutom en enda användare tagit över helt på community-sidan med gamla blogginlägg som jogg betraktar som helt nya.
1971 • Nykvarn
#15
25 januari 2024 kl 14:09
5 Gilla
De ligger på Community-sidan, vilket jag tycker är bra eftersom långt ifrån alla är intresserade av att läsa dem. Men, följer du någons träning här på sidan, t ex min så kommer du se mina blogginlägg till vänster på sidan, tillsammans med träningspassen bland de du valt att följa.

När det gäller inläggen på startsidan, att de ligger kvar så länge beror nog på två saker, dels är vi få "dinosaurier" kvar som bloggar och dels är det ett extra val/steg för att "fronta" ett inlägg på sidan vilket gör det synligt för alla användare på hela siten. Jag har "frontat" inlägg några gånger men jag brukar då tänka ett par extra varv om inlägget verkligen intresserar en så stor målgrupp som hela siten.

Slutligen, att en enda användare nu "tagit över" community-sidan. Jag gissar att det beror på funktionen "läs in nya inlägg nu". Inlägg läses inte in automatiskt varför man kan publicera ett inlägg på sin externa blogg utan att det automatiskt hamnar på jogg.se. Glömmer man trycka på "läs in nya inlägg nu" och har skrivit flera inlägg på sin egen blogg som är länkad hit, så kommer samtliga nya inlägg att läsas in samtidigt. Jag gissar att det är det som hänt här.

Nu återgår jag till gåspennan och pergamentrullarna, mvh en av de sista kvarvarande bloggande dinosaurierna.
1974 • Stockholm
#16
28 januari 2024 kl 02:11
1 Gilla
Jag följer ingen annans träning och har (förlåt) ingen större lust att göra det heller, men jag läser ändå gärna deras blogginlägg emellanåt - bland annat dina, som jag vet jag nämnt för dig.
Tidigare så dök det upp bloggar från alla möjliga personer som jag ofta inte ens visste vilka de var och idag inte kommer ihåg namnen på. Lite som när man bläddrar i en tidning och det dyker upp artiklar man inte visste att man ville läsa.
Det gör det inte längre.

Och eftersom det inte finns någon fungerande funktion för överskådlighet så kan jag inte avgöra
om alla samtidigt bestämt sig för att sluta blogga eller om bloggarna bara mycket effektivt gömts undan.
Tråkigt, tycker jag.
Svealand
#17
28 januari 2024 kl 08:58
1 Gilla
"om alla samtidigt bestämt sig för att sluta blogga eller om bloggarna bara mycket effektivt gömts undan"

Att bloggarna på Jogg inte når ut till fler än den lilla klick som följer en viss person bidrar säkert till att intresset minskar att skriva bloggar. Åtminstone är det så i mitt fall, men jag kan ju bara tala för mig själv.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.